Trajectòria professional

Nom: Anna Arqué i Solsona
Data naixement: 8 de Maig de 1972
Localitat: ciutat de Lleida
Residència actual: Barcelona, Catalunya

Trajectòria professional:

Després de cursar el Post-grau en ‘Direcció de Màrqueting i Comunicació’ a l’Institut Superior de Marketing i diversos cursos complementaris a EADA com ‘Màrqueting Conceptual’ i diferents seminaris a escoles de negocis com IESE, la meva trajectòria professional des de 1997 s’ha situat dins l’àmbit empresarial de la comunicació, especialitzant-me durant la meva estada al Regne Unit a l’àmbit de la consultoria ‘b2b’ (Business to Business).

A Anglaterra a finals dels ’90 i començaments dels 2000 vaig participar en projectes pioners dins el nou àmbit comercial d’internet que marcarien una nova manera d’enfocar l’estructura empresarial d’aquest nou espai, projectes de desenvolupament i aplicació de les noves tecnologies en el món editorial, també dins el sector b2b com ‘contact companies’ promocionada per la multinacional British Telecom o plataformes obertes per el gran públic com el primer projecte empresarial de televisió web ‘IWTV’ (International Web Television), projecte que popularitzaria el nom d’aquest nou concepte: ‘Web Television’.

Dins el món de la Consultoria, he treballat durant els últims 8 anys dins la comunicació estratègica pel sector financer anglès, també dins l’ambit ‘B2B’. El meu rol principal ha estat de ‘project manager’, ‘content director’ o responsable de producció, coordinant equips de treball dinàmics i descentralitzats que han arribat als 50 membres, bàsicament dirigint els diferents equips de treball de totes les parts implicades en el projecte. He coordinat projectes per clients punters del sector bancari, del món de la assegurança, advocats, facilities management i per diferents secretaries del govern britànic, educació, medi ambient i promoció de la inversió a nous països (cambres de comerç). Alguns d’aquests projectes dins del que s’anomena l’àmbit internacional europeu o Pan-European.

Durant aquests anys he viscut a diferents països, Anglaterra, Portugal, Espanya, Marroc, Itàlia, Catalunya i França, una mobilitat geogràfica important que m’ha aportat una ampla i important sensibilitat envers altres cultures i una ràpida comprensió de noves realitats. També m’ha posat en contacte amb moltes llengües i he assolit un bon coneixement del portuguès, l’alemany i l’italià, tot i que són l’anglès i l’espanyol les dues llengües estrangeres que domino plenament.

He estat una gran practicant d’esports com el tennis, la natació, la gimnàstica i l’atletisme durant tota la meva joventut i encara ara miro de nedar tant com puc.
Sóc catòlica i m’agrada llegir assajos i textos de referència històrica, filosòfica i religiosa.

La independència de Catalunya.

La meva convicció de pertànyer a la nació catalana i, per tant, el meu desig constant de que Catalunya fos un Estat m’ha portat sempre a parlar com a catalana allà on he viscut i a promoure i difondre la nostra diferenciació de la cultura espanyola amb eterns debats i monòlegs del que som i del que no som. Tot i així no havia militat mai en cap partit, tot i plantejar-me de jove entrar a Esquerra o Convergència, però mai cap de les dues organitzacions em van atraure el suficient.

A l’octubre del 2008 vaig tornar a Catalunya i vaig involucrar-me en l’organització de la manifestació a Brussel·les amb la organització 10mil, on vaig formar part del Consell. Seguidament amb els companys de Catalunya Estat Lliure vaig col·laborar activament en la presentació al Parlament de Catalunya de la ILP per convocar el referèndum d’autodeterminació al maig del 2009, amb més de 10.000 signatures com a comissió promotora, en aquell moment també treballava en dues noves iniciatives per promoure tot l’actiu del món independentista, Al Capdavant! i el portal Autodeterminació.cat, totes dues, després de l’esforç de tot un equip, van ser ‘deixades’ per poder treballar de ple en el procés de la ‘Consulta sobre la Independència’.

Dins aquest procés de la Consulta sobre la Independència que portem a Catalunya vaig ser responsable de Comunicació i de la comissió d’Internacional de la ‘Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència’. Durant el darrer any he treballat intensament amb una gran il·lusió i convicció pel país i estic molt orgullosa de formar part d’un moviment social amb més de 50.000 companys que treballem i lluitem per la plena sobirania del poble Català. Avui, dins la plataforma que organitza la Consulta sobre la Independència a Catalunya a Barcelona aquest proper 10A, Barcelona Decideix, sóc coordinadora de la comissió de comunicació i d’internacional.

Des del moviment ciutadà dels dos darrers anys hem demostrat que no hi ha desafecció a la política, sinó als polítics que no lideren res més que el seu propi interès, i gràcies a tota aquesta conscienciació i desacomplexament, que ens ha aportat aquest moviment ciutadà de la Consulta, molts de nosaltres ens varem sentir orfes de representació política, a qui votar? i la creació de Solidaritat Catalana ens ha permès articular-nos políticament per recollir la veu d’aquest Poble que vol, sense més moratòries, que el Parlament de Catalunya torni a ser sobirà.

Ara, si surto escollida, m’agradaria continuar-me dedicant a la tasca que he estat fent els darrers mesos, en l’àmbit dels moviments ciutadans i les relacions internacionals per a Solidaritat Catalana, articulant un equip de treball que porti ‘Catalunya al Món i el Món a Catalunya’.

Moltes gràcies.
Endavant i Visca sempre Catalunya!

Anna Arqué
‘Catalunya Next State of Europe’