Temes Internacionals

Entrevista amb el Cònsol Honorífic de la República Txeca 
Durant aquest darrer any amb l’equip d’internacional de la Consulta hem portat el món a Catalunya amb més de 100 Observadors Internacionals, ara amb el grup d’internacional de Solidaritat estem iniciant una campanya amb la que ens entrevistarem amb els 94 cònsols dels Estats del món a Barcelona, la quarta ciutat del món amb nombre de Consolats. El meu equip i jo mateixa no desaprofitarem ni tan sols una oportunitat d’explicar qui som i d’explicar que el procés d’independència ja s’ha iniciat, els informarem i trobarem els punts que ens uniran en aquest procés de construcció de l’Estat propi Català.  
                                                         
Som un equip dinàmic, amb flexibilitat professional i amb disposició per viatjar en qualsevol moment, és més, hi estem acostumats.       
                                                                                             
La Internacionalització del conflicte Català molta gent l’imagina com una acció des de Catalunya a fora però la realitat és que la internacionalització passa per una operativa bidireccional, passa per un flux de connexions, networking i accions concretes que porten ‘Catalunya al món i el món a Catalunya’.

Com articular la internacionalització des de Catalunya?

Són diversos els grups de treball necessaris, per començar centrarem la operativa en cinc àmbits:

  1. Premsa i mitjans de comunicació.
Cal una acció constant amb els mitjans de comunicació, tant de premsa escrita paper o digital, com ràdio i televisió internacionals i fer-ho no solament amb els corresponsals més propers sinó directament amb la direcció editorial. Però no tots els mitjans de comunicació són els ‘mass media’, també hi ha altres canals que potser no són tan populars però si són incisius per a targets i comunitats específiques i que representen l’ entrada a grups de més difícil accés. Cal sobretot una acció prèvia, per evitar notícies no favorables per manca d’informació i modular la narrativa, i quan cal, una acció posterior a la notícia publicada.

  1. Entitats i organismes Europeus i mundials.
ONU, Ginebra
Consell d’Europa, Parlament Europeu, Organitzacions de Drets Humans, Grups de defensa de la llengua, defensa de la identitat dels pobles sense Estat, lobbies ideològics, professionals, de territori, econòmics, editorials. Clubs privats de prestigi, NGO´s, i un llarg etc… TOTS ells seran visitats, no pre-assumeixo mai un ‘no’. No deixo mai de fer una cosa per por a perdre, perquè sempre penso en el que podem guanyar.   

  1. Opinadors, acadèmics i liders d’opinió.
Nosaltres treballarem per a trobar aquells que amb la seva prosa, amb la seva ciència o art, facin de la seva opinió contrastada i reconeguda una caixa de ressonància dins els seus àmbits professionals o territoris nacionals. Expandirem el nombre de col·lectius que recullen el nostre sentir, el nostre dret i la nostra determinació a ser lliures.

  1. Prospecció partits polítics.
President NV-A Flamenc
Quin és l’escenari polític a cadascun dels territoris? Quins actors hi juguen i quina relació de poder tenen establerta? Quines aliances existeixen? Qui és qui, amb qui vol estar qui i perquè? El ventall de possibilitats en què es relacionen els partits polítics varia segons el context territorial estatal o europeu i també es sumen més combinacions, si a més, es tenen en compte les aliances dels partits entre Estats, cal saber-les fer i fer-ne un ús proactiu.    


  1. ‘Solidaris al món’.
Els qui hem viatjat i viscut en diferents països sabem de la necessària flexibilitat mental amb la que hom ha d’estar disposat a dialogar quan parlem, negociem i fins i tot ens divertim en un país nou. Qui millor que els Catalans que viuen fora per començar a establir grups inicials de treball que coordinin les accions internacionals necessàries ‘on the spot’. És per això que des de Catalunya proposo unes ‘guidelines’ a seguir però que no encorsetin l’operativa particular de cada grup, és important que els companys solidaris i solidàries que estan repartits pel món puguin adaptar, si ho consideren convenient, no els objectius però si la operativa segons les costums i realitats locals.
Solidaris al món és un projecte ambiciós però ple de significació i lògica i que ja compta amb uns quants coordinadors inicials a Suïssa, UK, Flandes, Occitània, Eslovàquia, etc… tots plegats puc dir que amb moltes ganes de començar a difondre aquesta nova realitat que és: ‘Catalunya Next State of Europe!


            73 Vlaams Nationaal Zangfeest:

Le Figaro:

Sydsvenskan:

            Doorbraak: