CATALUNYA NEXT STATE OF EUROPE

El meu nom és Anna Arqué i sóc nascuda a Lleida el 8 maig del 1972, sóc, doncs, Catalana de la Terra Ferma i tinc 38 anys.

Amb educació catòlica i formada en l’àmbit de l’empresa i el marketing, amb ple domini de la llengua anglesa, havent estudiat l’alemany i aconseguit un molt bon domini del portuguès i l’italià, he viatjat i viscut en diferents països, Portugal, Anglaterra, Espanya, Itàlia, Marroc i França.

Aquest bagatge sociocultural no és tan sols com a resultat d’un interès personal, que tinc, sinó també professional, havent exercit com a directora i coordinadora de producció per nombrosos projectes multinacionals. Aquests anys m’han fet una persona que valora en gran mesura els fets locals i identitaris de cada territori i país, sabent extrapolar les diferències per a una entesa conjuntural necessària per una bona interlocució a nivell internacional. Per inèrcia m’agrada buscar el punts comuns, les sinergies i crear els escenaris que permetin el desenvolupament de processos creatius i l’oportuna gestió de recursos existents, incloent el capital humà, que és la peça clau, i el gran valor, de les societats i els seus grups socials i empresarials.

La meva implicació i treball durant els últims anys dins els moviments socials m’ha portat de manera natural a ser la responsable de les relacions externes i internacionals de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència.
Des del primer dia i durant aquests mesos de constant treball amb Solidaritat Catalana per la Independència he compaginat:

1.Una intensa activitat com a responsable de les relacions de la coalició amb els moviment ciutadans i les seves entitats i organitzacions socials. He propiciat nombroses trobades amb col·lectius d’immigrants, entitats culturals i mutidisciplinars, sindicals i  fundacions. A més de promoure reunions de treball amb organitzacions que estan resultant en fructífers acords de col·laboració.
2.Una dinàmica campanya electoral com a candidata número 5 de la llista de Barcelona de Solidaritat Catalana per la Independència a les eleccions de la Generalitat de Catalunya, visitant territori i fent actes a diari.
3.Una estreta implicació amb els portaveus i presidents dels diferents partits que conformen la coalició de Solidaritat Catalana per la Independència per tirar endavant xarxes especifiques de col·laboració internacional, tant amb en Santi Vilanova i en Pep Puig dels Verds-Alternativa Verda, l’Agustí Soler del Partit Republicà Català, en Jaume Roure i en Brice Lafontaine d’Unitat Catalana, foto dreta, i evidentment des de Democràcia Catalana.

1a reunió de Dones per la Independència


4.Una relació estreta amb el grup de ‘Dones per la Independència’, idea promoguda per les companyes Solidàries del Maresme, grup del qual per unanimitat he estat recentment escollida coordinadora i portaveu i al qual amb molta il·lusió  properament donarem difusió. Esperem que sigui el grup de referència no només per temes de gènere, àmbit important però ni molt menys exclusiu, sinó com a grup d’anàlisi i treball des del punt de vista femení, que no feminista.



Mr.Gibson, diputat SNP
5.Una important tasca internacional amb projectes paneuropeus, que ja són damunt la taula, amb importants actors de diferents països europeus com Flandes i Escòcia i, aviat, en un curt/mitjà termini, als Estats Units d’Amèrica. Cal mostrar al món una aliança entre les nacions sense Estat més potents i organitzades a Europa, mostrar als mateixos Estats Europeus que aquestes Nacions no treballen aïllades sinó colze a colze. Treballem per sumar i sumem per guanyar.


Molts projectes iniciats com a Solidaritat Catalana per la Independència que, si així ho voleu, com a responsable de la Secretaria Nacional de Moviments Ciutadans i Temes Internacionals podrem continuar desenvolupant.
Una responsabilitat que ja d’entrada vull dir que m’omple d’entusiasme i orgull i que tinc tota la determinació de continuar executant, si surto escollida, i fer-ho, com sempre, amb una clara visió d’Estat i, a partir d’ara, un cop legitimada la Secretaria, donant la benvinguda a tot un grup de companys/es i amics/gues que m’han fet arribar la seva voluntat de formar part dels diferents equips i grups de treball en què hem estructurat l’operativa.